Haarden

In alle maten en vormen

Gashaarden

Wil u een gezellig vlammenspel maar wil gaan voor gemak , compfort en sfeer? Met één druk op de knop en u geniet van een prachtig en natuurlijk vlammenspel, en de temperatuur in huis regelt u eenvoudigweg met een afstandsbediening.

Wij leidden u graag rond in de weelde van de haarden in onze toonzaal.

Houthaarden

Wanneer u beslist om uw woonst uit te rusten met een gezellig haardvuur, kan het zoeken naar de haard van u dromen beginnen! Wij helpen graag u dromen waar te maken.

Kom gerust langs in onze toonzaal en wij leidden u graag rond in onze ruime toonzaal met tal van verschillende modellen.

Pellethaarden

Deze haarden zijn een goed alternatief voor een houtvuur aangezien de pelletkorrels gemaakt worden van houtafval.

Iemand die droomt van een groot vuurzicht, zal met een pellethaard wel eens teleurgesteld kunnen zijn want ze hebben relatief een klein vuurzicht.

Maar niets is zo gemakkelijk als het bedienen van deze haarden want de aanvoer van nieuwe pellets gebeurt volledig computergestuurd.

Kachels

Gaskachels

Gashaarden of kachels met een gesloten verbrandingssysteem betrekken de zuurstof die nodig is om het gas te verbranden via een gecombineerd toevoer/afvoerkanaalsysteem. Eén van de voordelen van dit verbrandingssysteem is dat u geen bestaande schoorsteen nodig heeft. Alle gashaarden hebben een glasplaat die de verbrandingsruimte volledig bedekt.

Gashaarden of kachels met een open verbrandingssysteem worden uitsluitend aangesloten op een schoorsteen en nemen de zuurstof voor de verbranding uit de ruimte waarin ze staan.

Van beide systemen hebben we hiervan zowel inbouw als vrijstaande toestellen van in ons gamma.

Houtkachels

Wanneer hout op de juiste manier wordt verbrand belast u de natuur niet meer dan wanneer een boom op natuurlijke wijze zou afsterven. Daarom is het belangrijk om ten eerste een goede kwaliteit te kiezen van haard of kachel. Een kachel of haard met een hoog rendement en een schone verbranding is dus milieuvriendelijk.

Let daarnaast op het vermogen van uw haard of kachel want een toestel met een te grote capaciteit (ten opzichte van de te verwarmen ruimte) zal niet voluit kunnen branden met als gevolg een onvolledige verbranding.

Pelletkachels

Met pelletkachels kunt u veel geld besparen. In de aanschaf zijn ze relatief duur maar ze verdienen zich over een periode van gemiddeld 3 en een half jaar terug. Het rendement van pelletkachels ligt erg hoog omdat ze voor de verbranding pellets gebruiken. Een pellet bestaat uit hout dat is samengeperst. De dichtheid van een pellet is dus veel hoger dan bij een houtblok. Daardoor treedt een volledigere verbranding op en heeft de kachel een hoog rendement.. Op deze manier bespaart u al snel honderden euro’s per jaar. Pelletkachels hebben een ingebouwde ventilator die de warmte verplaatst in de ruimte.

Kolenkachels

De meeste kolenkachels geven stralingswarmte af. Voordeel daarvan is dat de ruimte bij een veel lagere luchttemperatuur aangenaam aanvoelt. Vergelijk dit met het zonnen tijdens de wintersport. Ook is de gewenste temperatuur te variëren door dichter of minder dicht bij de kachel te gaan zitten. De warmte van een kolenkachel wordt daarom vaak als zeer prettig ervaren.

Oliekachels

Een oliekachel produceert warmte door petroleum te verbranden, ook wel mazout genoemd. De warmte kan aan de lucht worden afgegeven en die wordt dan verspreid door de ruimte. Deze kachels kunnen als bij- en hoofdverwarming worden gebruikt.